Лесковецтен келген сиқыршылар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Олар осылай жасалады (мен жадымнан жазамын, сондықтан ренжімеңіз): екі құрамдас бөлік жасалады - картоп қамыры және тартылған ет. Картоп қамыры - құймаққа келетін болсақ, яғни. картопты кішкене үккішке сүртіңіз, содан кейін - міндетті түрде тұз, содан кейін қамырдың барлық түрлері шығады. Қамырды жақсырақ байланыстыру үшін жұмыртқа қосылады (көлемі бойынша шамамен 8-10: 1), ұнды қоюлату үшін - қайтадан сол қатынаста. Фарш - беларуссиялық бейімділікпен, егер шошқа етінен болса, сиыр етін қосуға болады, егер ол өте майлы болып көрінсе. Содан кейін пияз, тұз, ұнтақталған бұрыш, қысқасы, шамамен бел үшін. Енді сиқыршыларды қалыптастырудың қасиеттілігі басталады. Шындығында, ешқандай құпия жоқ, тек олардың тегіс болып шығуы маңызды. Қысқасы, сіз барлық жағынан картоп қамырымен жабылған жалпақ котлетті алуыңыз керек. Ет неғұрлым көп болса, соғұрлым оның дәмі табиғи түрде жақсы болады. Бірақ бұл еттің құлап кетпеуі маңызды. Өлшемі - саусақтарыңызды кесіп тастасаңыз, алақан сияқты. Көп және аз болуы мүмкін, бірақ бұл классикадан әлдеқайда алыс. Бірнеше сиқыршылар қалыпталған кезде, біз оларды табаға саламыз. Қуыруға арналған табада өсімдік майы болуы керек, ең бастысы, өнім күйіп кетпейді және қатты жабыспайды, әйтпесе бұрылған кезде картоптың қабығы бұзылады. Міне, сол кезде сиқыршылар әр жақтан қуырылған (бірақ қуырылмаған) - яғни. әр жағынан шамамен 5 минут, біз оларды бір жерге үйрекке немесе бұқтыруға арналған басқа ыдысқа жібереміз. Бұл процесс процесті қарауға келген қонақтардың санына байланысты бірнеше рет қайталанады. (мен өз атымнан қосар едім, сиқыршылар орташа мөлшерде, ешқандай қосымша либациясыз, мен бір уақытта 6-8 дана, ал жуумен 10-ға дейін тұтынамын). Үйрек балапандары (лар) немесе т.б. толтырылғаннан кейін екінші кезеңге өтеміз. Біз барлық өнімді үйрек табағына қаймақ пен сары маймен (кілегеймен) құйып, бұқтыра бастаймыз. Пеште емес, пеште. 25-30 минут. Бұл процесте ыдыстардағы қаймақ ұйып қалады, ал ыдыс-аяқты жеген кезде сиқыршыларға жаңа піскен су құю ұсынылады. Оны сүтпен, айранмен немесе басқа нәрсемен ішуге болады.