Пасха торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пасха торты Пасхадан екі күн бұрын, бейсенбіде дайындалады. Жақсы пісірілген торт сақталса да, бір апта немесе одан да көп уақыт бойы ескірмейді. Пасха тортын пісіру үшін келесілерді есте сақтау қажет: алдымен қамыр, содан кейін сұйық қамыр немесе ашытқы қоспасы дайындалады, содан кейін құю (жұмыртқа мен сүт қоспасы) дайындалады, содан кейін алдын ала бірінші қамыр, содан кейін негізгі екінші қамыр жасалады, ал соңғы үшінші қамыр дайын болған кезде, сіз қазірдің өзінде торт пісіруге болады. . Торттарға арналған қамыр біртіндеп және дәйекті түрде иленеді. Оның дайындығын драматургтің пьеса жазуымен салыстыруға болады. Пасха тортын дайындау - бұл тұтас өнер. Оны жасауда, пьесадағыдай, үзілістер бар, яғни қамыр сәйкес келуі керек уақыт аралықтары. Сіздің жетістігіңіз қамырды қаншалықты жақсы илеуіңізге де байланысты. Ол тығыз және талшықты болуы керек, ешбір жағдайда кәдімгі сары май қамыры сияқты бос болмауы керек. Торт қамыры өте қыңыр, оның барлық компоненттері өте жылы жерде дайындалады, онда температура тұрақты және сызбалар жоқ, 25 градус торт үшін өте қолайлы температура болып табылады. Қамырды жылу төменнен келетін жерге қоюға болмайды: қамыр өспейді, жайылып кетеді, ал пісірген кезде торт емес, қалың құймақ шығады. Тортты сол жерге қоймас бұрын пешті міндетті түрде қыздырыңыз.