Практикалық кеңестер (соңында)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы + Егер сіз пешті пісіруді енді ғана үйреніп жатсаңыз, алдымен қарапайым рецептті таңдауыңыз керек. + Мереке қарсаңында ешқашан жаңа рецептті қолданып көрмеңіз, өйткені бірдеңе дұрыс болмай қалуы мүмкін, содан кейін сізді ренжіту күтіп тұр. Сізге ұнайтын рецептті алдын ала сынап көрген дұрыс, егер бәрі ойдағыдай болса, қонақтарға қауіпсіз түрде пісіруге болады. + Торттар мен печеньелерді дайындаған кезде ұнды електен өткізу керек, тіпті рецепт бойынша бірнеше қасық болса да. Ұн, тіпті жаңа піскен болса да, тез қатып қалуға бейім. Ұнды електен өткізгенде, ол ауамен толтырылады және ол әрқашан жақсы көтеріледі. + Наубайшы ұнтағы дегеніміз не? Қамырды көтеру үшін көптеген рецепттер сода пайдаланады. Ең жақсы нәтижеге қол жеткізу үшін сода пісіру ұнтағының құрамында қолданылады (немесе оны пісіретін ұнтақ деп те атайды). Наубайшы ұнтағы сода мен лимон қышқылының тең бөліктерінен тұрады. Егер рецепт бойынша 1 шай қасық пісіру ұнтағы қажет болса, онда 1/2 шай қасық сода мен 1/2 шай қасық лимон қышқылын алыңыз. Сонымен қатар, наубайшы ұнтағын ұнмен араластырып, содан кейін електен өткізіп, содан кейін ғана қамырға енгізу ұсынылады. + Пісірілген торттарды қалай дұрыс кесуге болады? Биік губка торты әдетте ұзындығы бойынша 2...3 тортқа кесіледі. Пісірілген бисквит толығымен салқындауы үшін қажет. Печеньенің бүйірлерінен пышақпен ойықтар жасаңыз. Қалың жіпті алыңыз, оны екіге бүктеңіз, ойықтарға салыңыз, жіптің ұштарын алдыңызда айқастырыңыз және оларды әртүрлі бағытта тартыңыз. Торт тегіс, бұдырсыз кесіледі. + белки қалай дұрыс ұруға болады? Жақсы безе алу үшін белки салқын ұстау керек, ал шайқалған ыдыстар мінсіз таза болуы керек. Бір тамшы сарысы, майы немесе суы ауа массасын міндетті түрде бұзады, белки көбікке ұрып үлгерсеңіз де шөгеді. Безе жылы пеште, ең соңында, губка тортын немесе басқа торттарды пісіргеннен кейін пісіріледі. Пешті ашқан кезде есікті тарс жауып қою ұсынылмайды. Пешті безе пісіре бастағаннан бастап шамамен 15...20 минуттан кейін өшіріңіз, оны келесі күні немесе пеш толығымен суығаннан кейін шығарған дұрыс. Қатаң тұжырымдамадан бас тартудан қорықпаңыз, тәжірибе жасаңыз, кейбір компоненттер болмаған жағдайда оларды басқаларымен алмастыруға тырысыңыз. + Қаймақты қалай сүзуге болады? Қаймақтан үлпілдек, қою қаймақ алу үшін оны сүзіп алу керек. Дәкені 4 қабат етіп бүктеп, оған қаймақ құйып, түні бойы іліп қойыңыз.