Пуреки (Кипрдің ұлттық тәтті тағамы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 гр. ұн (премиум),1 жұмыртқа (ақуыз), 1/2 ас қасық. жылы су, 5 ас қасық жүгері майы (кез келген түрін қолдануға болады) Салма үшін:500гр сүзбе,5 ас қасық қант, дәміне қарай даршын көп емес
Сипаттамасы Ұнға ақуызды, жылы суды, майды қосып, өте тығыз емес қамырды алу үшін бәрін жақсылап араластырыңыз. Содан кейін қамырды тоңазытқышқа 1 сағатқа қою керек. Салма:Сүзбеге қант, даршын қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Қамыр илеуге дайын болғаннан кейін (тұшпара сияқты).Пуректерді қызарғанша жақсы қыздырылған майға қуыру керек. Дайын пуректерді қант ұнтағына себіңіз және оларды қызмет етуге болады