Шымшы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Чимчи - корей тіліндегі ашытылған қырыққабат. Қытай қырыққабатынан дайындалады. Оның қол жетімсіздігіне байланысты оны ақ қырыққабаттан дайындауға әбден болады. Қырыққабатты шанышқының мөлшеріне қарай екіге немесе төртке бөлеміз. Тұзды ерітіндіге 2-5 күн салып қойыңыз - бұл қоршаған ортаның температурасына байланысты, сонымен қатар қырыққабат осы тұзды ерітіндіде "бұралуы" керек. Біз жуамыз, дәмдеуіштердің жапырақтары арасына ауыстырамыз. Біз қырыққабатты контейнерге толтырамыз (өте тығыз), оны жаңа тұзды ерітіндімен толтырамыз және оны толтыру үшін салқын жерге қоямыз - ашытамыз. Бізде, әдетте, кем дегенде бір апта уақыт кетеді. Барлығы сенің талғамыңа байланысты. Немен ауыстыру керек? "Жарылғыш қоспасы" міндетті түрде болуы керек: сарымсақ пен капсикум қызыл ыстық бұрышты ет тартқышы арқылы тең мөлшерде ұнтақтаңыз (егер ол өте өткір болса - оны болгар қызыл бұрышымен сұйылтуға болады), дәміне қарай тұз, орташа үккіште үгітілген сәбізді қосыңыз. . Қалған дәмдеуіштер сенің талғамыңа сай.