Қышқыл күнделікті қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Құрғақ саңырауқұлақтар мен тамырларды пісіріңіз. Сорпадан алынған саңырауқұлақтарды ұсақтап тураңыз. Қырыққабат сорпасын дайындау үшін саңырауқұлақтар мен сорпа қажет болады. Сығылған ұсақталған қырыққабатты бір жарым-екі сағат бойы баяу отта бір стақан сумен және екі ас қасық томат пастасымен сөндіріңіз. Қырыққабат өте жұмсақ болуы керек. Қырыққабатты бұқтыруды аяқтағанға дейін 10-15 минут бұрын оған майға қуырылған тамырлар мен пиязды, ал дайын болғанға дейін бес минут бұрын қуырылған ұнды қосыңыз. Қырыққабатты кастрюльге салыңыз, туралған саңырауқұлақтарды, сорпаны қосып, дайын болғанға дейін қырық минут қайнатыңыз. Қырыққабат сорпасын қырыққабаттан тұздау мүмкін емес - ыдысты бүлдіруге болады. Қырыққабат сорпасы неғұрлым ұзақ пісірілсе, соғұрлым дәмді болады. Бұрын мұндай қырыққабат сорпасын бір тәулікке ыстық пешке, ал түнде аязға қоятын. Дайын қырыққабат сорпасына тұзбен езілген екі түйір сарымсақ қосыңыз. Қырыққабат сорпасына қуырылған қарақұмық ботқасы қосылған кулебякқа қызмет етуге болады. Қырыққабат сорпасына картоп немесе жарма қосуға болады. Ол үшін үш картопты текшелерге кесіңіз, екі ас қасық інжу арпасын немесе тары жармасын жартылай дайын болғанға дейін бөлек бумен пісіріңіз. Картоп пен жарманы қайнаған саңырауқұлақ сорпасына бұқтырылған қырыққабаттан жиырма минут бұрын салу керек.