Тәуліктік қырыққабат сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытылған қырыққабат - 125 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 25 г, ұн - 5 г, ас маргарині - 15 г, қаймақ - 25 г, лавр жапырағы, бұрыш, шөптер. Бірінші әдіс Күнделікті қырыққабат сорпасының кәдімгі әдіспен дайындалған қырыққабат сорпасынан айырмашылығы, қырыққабат термиялық өңдеудің ұзақтығы нәтижесінде қызарып, толығымен жұмсақ болып, тәтті дәмге ие болады. Күнделікті ет сорпасы үшін сиыр етінің төс етін (Сүйектен тазартылмаған) қолданған дұрыс, оның бөліктері сорпада шамамен 2/3 дайын болғанға дейін алдын ала пісірілген. Көкөністер мен ашытылған қырыққабатты жоғарыда сипатталғандай етіп дайындаңыз, айырмашылығы қырыққабатты ұсақтап турап, 3-4 сағат қайнату керек. Қырыққабат бұқтырылғаннан кейін неғұрлым жұмсақ болса, күнделікті қырыққабат сорпасының дәмі соғұрлым жақсы болады. Қайнаған сорпаға қырыққабат пен көкөністерді, төс етінің бөліктерін (Қабырға сүйектерінсіз) салып, қырыққабат сорпасын тағы бір сағаттай пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 20-30 минут бұрын пассивті көкөністерді, дәмдеуіштер қосылған "Букет" (лавр жапырағы, бұрыш), ақ тұздық пен тұзды қосыңыз. Қызмет көрсету кезінде қырыққабат сорпасына қаймақ салып, шөптерге себіңіз немесе қаймақты қайыққа салыңыз. Қарақұмық ботқасын күнделікті қырыққабат сорпасына бөлек беруге болады. Екінші әдіс Ет - 50 г, сүйек - 90 г, ашытылған қырыққабат - 110 г, сәбіз - 25 г, ақжелкен тамыры - 5 г, пияз - 20 г, томат пюресі - 20 г, ұн - 5 г, еріген сары май - 12 г, қаймақ - 10 г, жұмыртқа - 1 дана., шөптер, лавр жапырағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз. Бастапқыда алдыңғы рецепттегідей пісіріңіз. Қырыққабатты 3,5-4 сағат бұқтырғаннан кейін оны сорпаға, төс етінің бөліктерімен бірге (Қабырға сүйектерінсіз) салып, бір сағат пісіріңіз. Пісіру аяқталғанға дейін 20-30 минут бұрын қуырылған көкөністерді, шөптер шоғырын, лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын, тұзды, қуырылған ұнды қосып, жабық ыдыста баяу отта пісіріңіз. Содан кейін бәрін сазды ыдысқа салыңыз, туралған сарымсақты қосыңыз, кастрюльді қатпарлы немесе ашытқысыз қамырдан жасалған тортпен жабыңыз, оны жұмыртқамен майлаңыз және пеште 15-20 минут пісіріңіз. Содан кейін кастрюльді алыңыз, ораңыз және бір тәулікке салқын жерге қойыңыз. Келесі күні қырыққабат сорпасын жылытыңыз, қарақұмық ботқасын, жарманы немесе қарақұмық ботқасы бар кулебяканы бөлек ұсыныңыз.