Құрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қалай болғанда да, менің Отанымда, Солтүстік Қазақстанда қарапайым түрде жасалған. Ол былай жасалады: жылқы сүтін алып, қышқыл болғанша күтесің, сарысуды төгіп тастайсың, сүзбені артық судан сығып, жақсылап тұздайсың. 3 күн бойы жылы жерде қалдырыңыз (ыстық емес, шамамен 30 - 40 градус) Қызметкерлермен войлочную кошму және ол бойынша бірнеше рет взад - вперед прокатываешь сформованный қолмен шарик сүзбе және оған сол кладешь кептіріледі. Шардың өлшемі - дәміне қарай, бірақ одан да көп - кептіру соғұрлым ұзағырақ болады. Барлық массаны әмиянға салғаннан кейін, оны күн көзіне шығарып, құрғағанша 7 - 10 күн ұстаңыз. Осыдан кейін тұтынуға болады.
Сипаттамасы Құрт - бұл жай ғана тұздалған, кептірілген сүзбе. Сүттің қышқылдануына жол беру керек, содан кейін сұйықтықтың едәуір бөлігі қайнағанша араластыра отырып, ұзақ уақыт пісіріңіз. Сүзіп, тұздап, колобоктарды жайып, таза ауада кептіріңіз. Бұл ең қарапайым әдіс. Ең дұрысы, құрт бүйрек массасының көмегімен ашытылған қой сүтінен жасалады (бұл уыздың дәмін алғаш татқан қозының асқазанында пайда болады). Таня Гусева 2:5083/18 Қалай болғанда да, менің Отанымда, Солтүстік Қазақстанда жасалған. Ол былай жасалады: жылқы сүтін алып, қышқыл болғанша күтесің, сарысуды төгіп тастайсың, сүзбені артық судан сығып, жақсылап тұздайсың. 3 күн бойы жылы жерде қалдырыңыз (ыстық емес, шамамен 30 - 40 градус) Қызметкерлермен войлочную кошму және ол бойынша бірнеше рет взад - вперед прокатываешь сформованный қолмен шарик сүзбе және оған сол кладешь кептіріледі. Шардың өлшемі - дәміне қарай, бірақ одан да көп - кептіру соғұрлым ұзағырақ болады. Барлық массаны әмиянға салғаннан кейін, оны күн көзіне шығарып, құрғағанша 7 - 10 күн ұстаңыз. Осыдан кейін тұтынуға болады. Біздің ендіктерімізде (Мәскеуде), әсіресе күзде, түпнұсқалық технологияны қолдану өте қиын, және, негізінен, сүзбе массасы басқа температуралық жағдайда онша піспейтіндіктен (мұнда жылу сирек болады), бірақ сүт өте маңызды емес - құрт түйеден, қойдан, тіпті сиыр сүтінен, және жалпы - құрт қазақша "Түйіршіктер", бұл сүт өнімдерін кептіру арқылы консервілеу әдісінің атауы. Жылқы сүті туралы - қазақтар оны көбірек пайдаланады. Барлығы сияқты. Vladimir SvetasНev 2:5020/18. 30