Зразы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы 1. Өнімдер: сиыр еті (немесе сүйексіз сиыр еті), шошқа еті, пияз, дәмдеуіштер, қаймақ. Сиыр етін қалыңдығы шамамен 1 см алақан көлеміндегі кесектерге кесіңіз. Әрбір бөлікті ұрып тастаңыз. Майсыз шошқа етін ет тартқышта айналдырыңыз (жақсырақ 2 рет). Фаршқа шамадан тыс пісірілген пиязды, тұзды, дәмдеуіштерді қосыңыз. Сиыр етінің әрбір тіліміне шамамен бір ас қасық тартылған етті орап, алынған орамды жіппен байлаңыз немесе қайралған сіріңкемен тесіңіз. Әрі қарай екі нұсқа мүмкін: 1. Орамдарды сары маймен майланған табаққа салыңыз да, пешке 20-25 минутқа қойыңыз. 2. Орамдарды нан үгіндісіне орап, табаға қуырыңыз. Жіптерді алыңыз немесе сіріңкелерді суырып алыңыз, оларды терең ыдысқа салыңыз да, қаймақ құйыңыз (қаймаққа лавр жапырағы, аздап тұз, бұрыш бұршағын қосуға болады). Бұқтыруминут 40. 2. Өнімдер: сиыр еті, сарымсақ қосылған тұздалған шошқа майы, дәмдеуіштер, қаймақ. Дайындау бірдей, бірақ шошқа майының бөліктері сиыр етінің кесектерінің ішіне орналастырылады. 3.Өнімдер: Майсыз шошқа еті, ірімшік, пияз, қаймақ, дәмдеуіштер. Шошқа еті сантиметрлік кесектерге кесіледі, кесектер ұрылады. Ұсақталған ірімшік пен майдалап туралған пияздың салмасы ішіне оралады. Сонда бәрі бірдей. 4. Етті котлеттер тәрізді етіп тураңыз, шайқаңыз, тұз бен бұрыш салыңыз. Еттің шетіне салманы салып, орамға бұраңыз. Жіппен немесе тіс тазалағышпен орап, барлық жағынан сары майға қуырыңыз. Кәстрөлге салыңыз да, аздап су құйып, жақсырақ сорпаны қосып, дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Саңырауқұлақ соусын құйып, картоппен немесе одан жасалған пюремен, одан да жақсырақ қарақұмық ботқасымен бірге ұсыныңыз. Жіптер тұтынушылардың өздерін босатады (тамақтанудан көп уақыт кетеді). Салма: 1. пияз қосылған кептірілген саңырауқұлақтардан тартылған ет, 2. тұздалған қиярдың ұзын бөлігі (1/4) ысталған сальцаның бір бөлігімен, 3. қышамен майлап, сальцаның бір бөлігін (ысталған) және т.б.