Пісірілген шошқа майы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Терісі бар шошқа майының кесектерін (одан да жақсырақ ет қабатымен) эмальданған табаға салыңыз, сонда шошқа майы көлемі бойынша 1/3-1/2 бөлігін алады. Шошқа майының кесектерін тұзбен молынан себіңіз де, бір тәулікке (бөлме температурасында) қысыммен қалдырыңыз. Содан кейін шошқа майын сумен құйыңыз, бұрыш бұршағын (қара, хош иісті), лавр жапырағын (кептірілген шөптерді қосуға болады), сондай-ақ жуылған пияз қабығын (жұмыртқаны бояуға қатысты) қосыңыз. Қайнатыңыз және 1 сағат қайнатыңыз. Ерітінді қатты тұздалған болуы керек. Содан кейін шошқа майы сол ерітіндіде салқындатылады. Салқындатылған шошқа майын ерітіндіден шығарамыз және оны барлық жағынан сарымсақтың жұқа тілімдерімен кесеміз. Осыдан кейін, шошқа майының жұқа бөліктерін орамға айналдырып, жіппен байлап қоюға болады, немесе екеуін теріні сыртқа қаратып бүктеуге болады. Шошқа майын фольгаға немесе пергамент қағазға орап, мұздатқышқа салыңыз.