Солехое майы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа майын ені 15 см ұзын жолақтарға кесіңіз. Үлкен эмальданған кастрюльді немесе тостағанды дайындаңыз. Төменгі жағына ірі тұз құйыңыз. Шошқа майын тұзбен сүртіңіз және теріні төмен қаратып қатарларға салыңыз. Тұз, үгітілген сарымсақ, зире себіңіз. Лавр жапырағын, қара бұрыш бұршағын салыңыз. Қысымды үстіне қойып, таза сүлгімен жабыңыз. Шошқа майы 4-5 күн бойы жылы жерде тұруы керек, содан кейін оны суықта алып тастау керек.