Жылдам шошқа майы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа майын кесектерге кесіңіз (5х5 немесе 7х7см). Үлкен кастрюльге 2-2,5 литр су құйыңыз, ондағы 1 кг тұзды ерітуге тырысыңыз. Сонымен қатар, сарымсақ пен пияздың қабығы кастрюльге шексіз мөлшерде құйылады ("Ботқаны маймен бүлдіруге болмайды" қағидасы бойынша). Содан кейін шошқа майы салынады. Мұның бәрі (шошқа майымен бірге) қайнатылады. Жеті минуттан артық емес қайнатыңыз. Содан кейін табаны оттан шығарып, салқындату үшін қойыңыз. Бөлме температурасына дейін салқындаған кезде шошқа майын алып, суыққа қойыңыз (мұздатқышта жақсы). Мұздатылғаннан кейін шошқа майын жеуге болады.