Кофе 17.04.99 бастап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы жақсы сапалы кофе. Кофенің әртүрлі сорттарын араластыруға болады. Шикі кофенің дәндерін қайнату алдында бірден қуырып, ұнтақтаңыз. Кофе дәндерін қуырған кезде кофенің күйіп қалмауын қадағалап, оның түсі каштан-қоңырға айналуы керек. Әдетте 4 шай қасықтан дайындалады. бір порция кофе, ал қос порция 8 грамнан дайындалады. Егер одан да күшті кофе дайындаған жөн болса, оның мөлшерін 5 немесе 10 грамға көбейту керек. Кофе қайнатылмайды, бірақ шай сияқты қайнаған сумен қайнатылады. Кофені қызмет көрсетер алдында бірден пісіру керек, ыстық күйінде беру керек. 2. 1/2 л су, 50 г ұнтақталған табиғи кофе, дәміне қарай қант қосыңыз). Кофе арнайы кофе ыдыстарында қайнатылады. Кофе қайнатқышы болмаған жағдайда, ұнтақталған кофенің жартысын тек кофе қайнату үшін пайдаланылатын ыдысқа салқын сумен құю керек. 2-3 минут қайнатыңыз, кофенің қалған бөлігін құйыңыз, қайнатыңыз, пештің шетіне қойыңыз, мықтап жабыңыз. 10 минут қоя тұрыңыз, инфузияны електен қыздырылған кофе ыдысына құйыңыз, ол үстелге беріледі немесе қыздырылған шыныаяқтарға құйылады. Кофе өте ыстық күйінде беріледі. Табиғи кофе сонымен қатар арнайы цикорий қоспасымен дайындалады. Қара кофемен бірге кілегейді бөлек беруге болады. 3. Сіз кофе ыдысын (шәйнек, кастрюль және т.б.) алып, су қайнап жатқанда таза, қайнатылмаған су құйыңыз, кофені мұқият ұнтақтаңыз (алдын ала ұнтақталған кофе өзінің дәмін тез жоғалтады, сонымен қатар түпнұсқада дәндерді қуырасыз...). Қайнаудың бірінші кезеңінде суды оттан алыңыз, 1 ас қасық мөлшерінде ұнтақталған кофені сол жерге тастаңыз. бір литр суға слайдпен қасық (мен күшті кофені жақсы көремін, ол әбден лайықты болып шығады) және тез араластырыңыз (бұл кезеңде абай болу керек, әйтпесе бұл орын алады ауытқудың толып кетуі). Үстіңгі жағын қақпақпен жабыңыз (әлі де сүлгімен жабуға болады) және бес минут күтіңіз. Осындай дайындық кезінде кофе ыдысындағы тұнба дерлік ақ болып шығады. Өз әсеріңмен бөлісуге тырысасың... Арнайы кофеқайнатқышта қайнатылған табиғи кофе Сүзгісі бар арнайы кофеқайнатқышты қатты қыздырыңыз (қайнаған суы бар ыдысқа салған дұрыс). Кофеқайнатқыштың үстіңгі жағына өте ұсақ ұнтақталған кофені құйып, сүзгімен жауып, қайнаған суды бірте-бірте құйыңыз, сонда инфузия кофеқайнатқыштың түбіне баяу ағып кетеді. Кофені өте ыстық күйінде беріңіз, қыздырылған кофе шыныаяқтарына құйыңыз, шетіне дейін емес (шыныаяқ биіктігінің 1/2 бөлігіне дейін). Кілегеймен бірге беруге болады.