Джулиен ерекше
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г тауық еті, 0,5 кг шампиньон саңырауқұлағы, 1 ірі пияз, 200 г қаймақ (одан да көп болуы мүмкін), 300 қатты ірімшік, өсімдік майы, ұн, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Тауықты жұмсақ болғанша қайнатыңыз (тұзды суда). Пиязды ұсақтап тураңыз, өсімдік майына қуырыңыз, жуылған (бірақ қайнатылмаған!) туралған шампиньондар (тұз және бұрыш). Әрі қарай, ас қасық қосыңыз. қуыруды жалғастыра отырып, қасық ұн мен майдалап туралған тауық еті, аздап сорпа. Содан кейін бәрін қаз тәрізді терең ыдысқа салыңыз (бірақ кішірек), тауық сорпасын (жомарт), қаймақты (сол сияқты) қосып, қақпағын жауып, алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Қысқа қайнатыңыз, шамамен 15 минут, үгітілген ірімшікпен жабыңыз, қайтадан пешке салыңыз да, ірімшік ерігенше сол жерде ұстаңыз. Оны ыстық күйінде де, суықта да қолдануға болады (кімге көбірек ұнайды).