Тауық еті қосылған күріштен жасалған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 300 г пісірілген тауық еті, 1 кесе күріш, 300 г бұршақ, 50 г сары май, 1 пісірілген сәбіз, тұз. Тұздық үшін: 50 г маргарин, 2 ас қасық.л ұн, 1 стакан тауық сорпасы, тұз, 2-3 ас қасық.л қаймақ, лимон шырыны.
Сипаттамасы Күрішті сұрыптаңыз, жақсылап шайыңыз, 2 стакан ыстық су немесе тауық сорпасын құйыңыз, 1 ас қасық қосыңыз.л сары май, араластырыңыз, қақпақпен жабыңыз және ыстық пешке 15-20 минутқа қойыңыз. Біраз уақыттан кейін тексеріңіз: егер күріш су-хой болса, тағы 0,5 кесе сұйықтық құйып, араластырмай қайтадан пешке салыңыз. Қайнатылған тауық етін текшелерге кесіңіз, сары майға қуырыңыз, күріш, туралған сәбіз, жасыл бұршақ, тұзбен араластырыңыз, майланған ыдысқа мықтап салып, жылы пешке салыңыз. Тұздықты дайындаңыз, ол үшін ұнды маргаринге қаймақ болғанша қуырыңыз, сорпаны біртіндеп құйыңыз, қоюланғанша араластырыңыз, тұз қосыңыз, 2-3 ас қасық қосыңыз. қаймақ және бірнеше қасық лимон шырыны. Қызмет көрсетер алдында кастрюльді табаққа салыңыз, лимон дөңгелектерінің жартысымен безендіріңіз (міндетті емес), тұздықты бөлек беріңіз.