Саңырауқұлақтармен толтырылған кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Дайындау уақыты 30 мин.
Сипаттамасы Кальмардың бірнеше ұшасы (жақсырақ үлкенірек), сары май, саңырауқұлақтар (шампиньондарды да қолдануға болады), пияз, жұмыртқа, ірімшіктің кез келген түрі, жасыл пияз, шөптер - толтыруға арналған, қаймақ, майонез, ұн, тұз, қара бұрыш. Ұшаларды "суық" әдіспен тазалаңыз - яғни кальмарды суық суға саламыз (ешбір жағдайда ұшаның үстіне қайнаған су құймаңыз, әдеттегідей!) ал өткір пышақпен жоғарғы қызғылт-ақ теріні алып тастап, ішін алып тастаймыз. Процесс өте мұқият, бірақ оған тұрарлық - тамақ дайындаған кезде барлық пайдалы заттар мен нәзік дәм сақталады. Пиязды сары майға қызарғанша қуырамыз, саңырауқұлақтарды қосамыз, жартылай дайын болғанша қуырамыз және мұның бәрін алдын ала үгітілген ірімшікпен, майдалап туралған пісірілген жұмыртқамен, жасыл пиязбен және шөптермен араластырамыз. Біз кальмар қоспасымен толтырамыз. Ұшалардың ашық шеттерін не тігеміз, не шұқығышпен шаншамыз (егер алаңдағыңыз келмесе). Ұшаларды қуыруға арналған таба немесе қалың қабырғалы кастрюль сияқты терең ыдысқа саламыз. Тұздықты дайындау: қаймақ пен майонез бір-біріне пропорцияда араластырылады, яғни бір стақан майонезге бір стақан қаймақ, дәміне қарай аздап ұн, тұз және бұрыш қосамыз. Кальмар тұздығын құйып, орташа отқа қоямыз.