Паприкаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер 9 кг тәтті бұрыш, 3 кг қызанақ, 50-60 г ақжелкен. Құюдың құрамы: 1 литр қызанақ шырыны үшін - 20 г. тұз.
Сипаттамасы Бұрышты жуыңыз, тұқымдарды кесіңіз, қайтадан жуыңыз және 3х4 см өлшемді кесектерге кесіңіз. Бланш 3-4 минут. қайнаған суға салып, бірден суық суға салқындатыңыз. Ұсақ жемісті қызанақтарды жуып, қабаттарға бұрышпен бірге банкаларға салыңыз. Туралған көктерді түбіне салыңыз. Егер тек үлкен қызанақ болса, оны тілімдерге бөліп, бұрыштың түбіне және үстіне қойыңыз. Қайнаған қызанақ шырынын тұзбен құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз (литрлік банкалар - 50-60 минут.),