Жарма зраздары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер қарақұмық жармасы 200 г, майсыз сүзбе 250 г, сүт 2 стакан, жұмыртқа 2, қант 2 ас қасық, сары май 40 г, қаймақ 1 стакан, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Сүзбені ыдысқа салыңыз, оған 1 жұмыртқа, 1 ас қасық қант қосып, бәрін жақсылап сүртіңіз. Егер масса өте құрғақ болып шықса, оған аздап қаймақ қосыңыз. Сүтті кастрюльге құйыңыз және қайнатыңыз. Содан кейін оған май, ұсақталған қарақұмық жармасын қосып, жұмсақ болғанша баяу отта пісіріңіз. Дайын ботқаны сәл салқындатып, жұмыртқа, қант қосып жақсылап араластырыңыз. Алынған массадан пирожныйлар жасаңыз, олардың ортасына сүзбе массасын салыңыз, пирожныйларды қысып, оларға пирог пішінін беріңіз. Кәстрөлге аздап су құйып, оны қайнатыңыз. Кәстрөлдің үстіне металл дуршлагты салыңыз. Ол кастрөлдің бүкіл бетін алып тұрғаны жөн. Зразаны дуршлагқа салып, дайын болғанға дейін қақпақ астында бумен пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында дайын зразды қаймақпен құйыңыз.