Пісірілген ірімшіктер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы сүзбе 500 г, 1 1/2 кесе қайнатылған, жұмыртқа 2, сары май 120 г, бидай ұны 1 стақан үстіне, дәміне қарай тұз. Сүзбені ыдысқа жақсылап езіп, оған 2 ас қасық қаймақ, жұмыртқа, 20 - 30 г жұмсартылған май, ұн, тұз қосып, жақсылап араластырыңыз. Ұнмен шаңдалған үстелге массаны диаметрі 3-4 см турникет түрінде жайыңыз. Ірімшік торттарын қиғаш етіп саусақтың қалыңдығындай етіп кесіңіз. Кең кастрюльге су құйыңыз, оны қайнатыңыз, оған ірімшіктерді құйыңыз және олар қалқып шыққанша пісіріңіз (5-10 минут). Дайын ірімшіктерді кастрюльден саңылаулы қасықпен алыңыз, суды ағызып жіберіңіз, табақтарға жайыңыз және еріген сары майды құйыңыз. Қаймақты бөлек-бөлек беруге болады.