Симон Осиашвилидің Львов тіліндегі Хачапури
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдер: ұн, маргарин, жұмыртқа, лимон, сүзбе, тұз, бұрыш, шөптер, май. шамамен 500 г ұн, шамамен бір пакет маргарин, шамамен 2 жұмыртқа, шамамен 1 лимон және сүзбе. Маргаринді кесектерге кесіңіз, ұнмен араластырыңыз және біртекті масса күйіне келтіріңіз, содан кейін оны қолыңызбен ұзақ уақыт езіңіз. Пісірілген массада құдық жасалады, оған жарты кесе тұзды су, жұмыртқа және аздап лимон шырыны қосылады. Осының бәрінен колобок жасалады, тоңазытқышқа қырық минутқа қойылады. Енді толтыру. Сүзбе, жұмыртқа, тұз, бұрыш (аздап жасыл қосуға болады) жақсылап араластырылады. Тоңазытқыштан алынған қамырды илектеу түйреуішпен жайып, қамырдың қабаттарына салма салып, қамырды конвертке салып орайды. Конверт бұрын сары маймен майланған пісірме табаққа салынып, қызарғанша пешке қойылады..."