Пятигорск стиліндегі жемісті сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750-800 г. қызылша, 5-6 алма, 800 г. мейіз, 2 ас қасық. күріш қасықтары, 3 ас қасық. қант қасықтары, 2,5 кесе қызылша сорпасы, 1 кесе алма шырыны.
Сипаттамасы Қызылшаны қабығында пісіріңіз, қабығын аршыңыз, кішкене текшелерге кесіңіз, салқындатылған қайнаған суға құйыңыз, 2 сағат қайнатыңыз және ағызыңыз. Алынған қызылша инфузиясына қант, алма шырыны, қабығы мен туралған алма, жақсылап жуылған және аздап буға пісірілген мейіз, қайнатылған күріш қосыңыз.