Қызанақтың пісуі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Пісу үшін жемістер суық түндер басталғанға дейін, температура түнде 3 - 5С дейін төмендегенге дейін жиналады. Пісуге арналған жемістер сабақтарынан босатылып, мөлшері бойынша сұрыпталып, сөрелерге немесе жәшіктерге салынады. Сүтті және қоңыр піскен қызанақтардың пісу процесін жылдамдату үшін олардың арасына піспеген жемістердің пісуін тездететін этилен газын бөлетін бірнеше қызыл қызанақ салынады. Табысты пісудің ең маңызды шарты - температура. 18 - 20С температурада сүтті піскен жемістер 15 - 17 күнде, қоңыр піскен жемістер 10 күнде, қызғылт піскен жемістер 6 күнде піседі. 28 - 30С температурада жемістер одан да тез піседі, бірақ әлдеқайда жұмсақ болады. Сонымен қатар, олар біркелкі емес піседі: сабақтарының айналасында тығыз сары сақиналар қалады, ал кейбір жемістерде бүкіл бетінде осындай дақтар болуы мүмкін.