Стерильденген колраби салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Дәмдеуіштер мен қоспалар (Бір литрлік банкадағы порциялар): 2 бұршақ қара бұрыш, 2 тілім пияз Толтыру: 1 литр суға 0,25 л 8% сірке суы, 30 г тұз, 100 г қант Жуылған колраби тазартылады, ірі кеспеге кесіледі, біртіндеп тұзды суға қайнатылады (1 литр суға 10 г тұз), жуылады және кептіруге қалдырылады. . Колраби қыздырылған, таза банкаларға себіліп, майдалап туралған пиязбен және дәмдеуіштермен шайылып, ыстық ыдысқа құйылады. Банкілерді жауып, ыстық сумен зарарсыздандыратын ыдысқа салады және зарарсыздандырады. Банкалардағы зарарсыздандыру уақыты: 90С - 20 минутқа дейін қыздыру, 90С температурада зарарсыздандыру: көлемі 0,7 - 0,9 л банкалар - 25 минут, көлемі 0,5 л банкалар - 20 минут. Стерилизация аяқталғаннан кейін банкалар дереу салқындатылады. Салаттар колрабиден сол әдіспен майдалап туралған пияз, шамамен туралған алма, майдалап туралған стерильденген қияр және т.б. қосып консервіленеді.