Бәйшешек балы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 300 дана. бәйшешек гүлдері, 1 кг қант, 2 стакан су, 0,5 шай қасық лимон қышқылы немесе 0,5 лимон шырыны.
Сипаттамасы Жуылған гүлдерді қайнаған сиропқа салып, 20 минут қайнатыңыз, 2 - 3 минут ішінде лимон қышқылын немесе лимон шырынын қосыңыз, қайнатылған массаны бір тәулікке қойыңыз, дәке арқылы сүзіп, сұйықтық арқылы тағы 20 минут қайнатыңыз. Бал дайын. Жасыл жаңғақ джемі (әк суы жоқ). Толығымен жасыл жаңғақтарды таяқшамен шаншып, салқын сумен жауып, әбден жұмсарғанша қайнатыңыз, елекке тастаңыз, құрғатыңыз. Қант пен судың жартысынан сироп жасаңыз, оған аздап даршын мен қалампыр салыңыз, жаңғақтарды қайнаған сиропқа батырыңыз, қайнатыңыз және 3 күн бойы оттан алыңыз. 4 -ші күні жаңғақтарды електен алып тастаңыз, қанттың қалған бөлігін сиропқа құйыңыз, қайнатыңыз, оған жаңғақтарды салыңыз да, 6 күнге қойыңыз. 6 күннен кейін жаңғақтарды алып тастаңыз, сиропты қоюланғанша қайнатыңыз, қайнаған жаңғақтарды құйыңыз және 8 күнге қойыңыз. Жаңғақтар ортасына дейін қарайып, терісі қатайған кезде джем дайын болады. Әйтпесе, жаңғақтарды қайнаған сиропқа лақтырып, 1 минут қайнату керек.