Коньяктағы шие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1,5 кг өте піспеген қара шие, 3/4 л коньяк, 250 г қант, 3 ас қасық су Әрқайсысының сабағының кішкене бөлігі қалуы үшін сабағы жақсы жуылған және кептірілген шиеден кесіледі. Шие үлкен бөтелкеге салынып, үстіне коньяк құйылады, жақсылап жабылады және жылы жерге қойылады (Жақсырақ күн сәулесінде). Екі аптадан кейін коньяк мұқият ағызылады, қант пен судың салқындатылған қайнатпасымен араластырылады және сүзгі қағазы арқылы немесе сирек шүберек арқылы қайтадан шиеге сүзіледі, Келесі екі аптадан кейін шиені жеуге болады.