Кептірілген тәтті шие
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шиені сұрыптайды, жуады, кептіреді, сабағын алып тастайды. Содан кейін оны күн сәулесінде немесе пеште 35 - 40С температурада кептіреді, сонда сүйектерді одан шығаруға болады. Тұқымсыз тәтті шие су мен қанттың тең салмақтық үлестерінен дайындалған қайнаған ерітіндіге батырылады, қайнағанға дейін қыздырылады, пештен шығарылады және келесі күнге дейін қантқа қалдырылады. Келесі күні оны қайтадан қайнағанға дейін қыздырады және салқындату үшін қалдырады. Содан кейін оны сүзеді, кептіруге қалдырады және торларда бір қабатта алдымен 60С температурада кептіреді, ал 50С температурада кептіреді. Кептірілген тәтті шие жұмсақ болуы керек, бірақ сығылған кезде шырын ағып кетпеуі керек. Кептірілген тәтті шие мейіздің орнына қамырды толтыру үшін пайдаланылады, оны дайындау үшін бізде өсірілмейтін тұқымсыз жүзім сорттары қажет.