Кептірілген алмұрт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Алмұрттарды алдымен 80-85 градус температурада құрғатыңыз, ал егілгеннен кейін температураны 50-60 градусқа дейін төмендетіңіз. Бастапқыда күн сәулесінде кептіруге болады, ал шамамен 70 градус температурада кептіруге болады.
Сипаттамасы Ерте пісетін жазғы сорттардың пісетін алмұрттарын таңдаңыз. Ұсақ жемістерді тұтастай кептіріңіз, орташаларын екіге, үлкенін 4 тілімге бөліңіз. Тұтас алмұрттарды 15-30 минут қайнаған суға салып, алып тастаңыз, суды ағызып, кептіру үшін науаларға салыңыз. Өте дәмді кептірілген алмұрт ұсақ жемісті сорттардан алынады, егер оларды тазалап, қант ерітіндісінде бірнеше минут қайнатса (1 литр суға 100-150 г қант). Бөліктерге кесілген ірі алмұрттарды бірнеше минут қышқылдандырылған суға салыңыз (1 литр суға 2-4 г лимон қышқылы).