Үй шұжығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қ е р ы ы с п о с о б. Майлы шошқа етін ірі тормен туралған етке ұсақтайды, оған 1 кг етке - 1 ас қасық есебінен қосады. қасық тұз, аздап ұнтақталған қара бұрыш, майдалап туралған қуырылған пияз (1 бас). Ұсақталған ет жақсылап иленеді, шошқа ішегіне толтырылады, ұштары байланады. Шұжықтарды баяу отта 20- 25 минут қайнатады.
Сипаттамасы Т о р о й с п о с о б. Бұзау етін 2 кг, майлы және майсыз шошқа етін 1,5 кг, тұзды 100-110 г, ұнтақталған бұрышты (қара және хош иісті) алыңыз. 1/2 шай қасық. Етті ұсақ торлы тартқыштан өткізеді, бір стақан су қосып, тұз бен бұрыш қосып илейді. Тартылған етті шошқа етінің ішегіне салады (тығыз емес, ұзындығы 12-15 см болатын штангалар жасайды. Барларды 20-22 градус температурада 40-50 минут ыстайды, содан кейін 20-30 минут қайнатады.