Маринадтағы ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг тұздықты дайындау үшін (10 банка 0,5 л) 400 г сорпа немесе су, 6% сірке суы 520 г, тұз 55 г, қант 135 г алынады.Дайын тұздық банкаларға ыстық күйінде құйылады, оралады және зарарсыздандырылады. Бұқтырылған ет 230 г, қуырылған көкөністер 210 г, маринад 100 г, лавр жапырағының 1 - 1/2 бөлігі 0,5 л банкаға салынады.
Сипаттамасы Тұздықтағы шошқа еті немесе сиыр еті дайын негізгі тағам болып табылады. Консервілердің құрамына етпен бірге көкөністер мен тұздықтар кіреді. Етті су қосып 40-50 минут қайнатады (кесілген жерінде сұрғылт түске ие болғанға дейін). Етті сорпадан бөліп, банкаларға салады. Туралған пиязды, сәбізді және ақжелкеннің тамырын 120-125 градусқа дейін қыздырылған майда 15-20 минут қуырады. Лавр жапырағы жуылады, кептіріледі және банкалардың түбіне қойылады. П р және г о т о л е н е м а р және н а д а. Етті бұқтырудан алынған ыстық сорпа сүзіледі, эмальданған табаға құйылады, рецепт бойынша жетіспейтін мөлшерде су, тұз және қант қосылады. Қоспа 2-3 минут қайнатылады, сірке суы қосылады және қайнатылады.