Каттама (тағамдар: қырғыз)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сорпа бөлек беріледі. Бидай ұны - 80 г, ас маргарині - 15 г, пияз - 15 г, ашытқы - 2 г, ет сорпасы - 150 г, тұз.
Сипаттамасы Қалың ашытқы қамырын илеп, оны 3-4 сағат бойы жылы ұстайды. Ашыту процесінде қамыр екі рет иленеді. Дайын қамырды орамдарға бөліп, жайып, майдалап туралған тұздалған пияз қабатын салып, торттарды орамға орап, шарлар түрінде 3-4 рет бүктейді. Содан кейін шарларды тағы бір рет қалыңдығы 1 см дөңгелек пирожныйларға жайып, табада аздап майға қуырады.