Каттама (Қамырдан жасалған бұйым)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай ұны 80, ас маргарині 15, пияз, ашытқы 2, ет сорпасы 150, тұз. Қалың ашытқы қамырын илеп, оны 3-4 сағат бойы жылы ұстайды. Ашыту процесінде қамыр екі рет иленеді. Дайын қамырды орамдарға бөліп, жайып, майдалап туралған пассат пиязының қабатын салып, торттарды орамға орап, шарлар түрінде 3-4 рет бүктейді. Содан кейін шарларды тағы бір рет қалыңдығы 1 см дөңгелек пирожныйларға жайып, табаға аздап май құйып қуырады. Сорпа бөлек беріледі.