Украиндық тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер Ұн - 3 кесе, құрғақ ашытқы - 1/2 пакет, тұз - 1/3 шай қасық, қант - 1 шай қасық, су - 1 кесе
Сипаттамасы Қамыр рецепт бойынша дәл дайындалады. Өзіңіздің ештеңеңізді қоспаңыз, тек, әрине, қоспалардан басқа. Жұмыртқа қосуға болмайды! Ұнды, тұзды, қантты жақсылап араластырыңыз, ашытқыны суда ерітіп, ұнға қосыңыз. Қамырды илеңіз және сүлгімен жабылған уақытқа қалдырыңыз (таза). Бұл кезде біз толтыруды дайындаймыз: сүзбе (сүзбеге жұмыртқа, бір шымшым ваниль, қант қосамыз), қырыққабат (қырыққабат пен пиязды қатты пісіреміз), картоп, ет, жидек. Қысқасы, кез келген. Қамыр илейміз. Біз кішкене шеңберлер құрамыз, толтыруды саламыз, қысамыз. Тұшпараны "Буға" дайындаймыз. Оның үстіне әр жағынан үш минуттан. Бұл өте қолайлы, бірақ қайнаған суда да қолдануға болады. Содан кейін тұшпара 7 минуттан артық қайнамауы керек. Үй шаруасындағы әйелдерге арналған кішкене қулық. Тұшпараны бумен пісіру үшін кастрюльге байлап, дәке бөлігін қолдануға болады. Бірақ мен үйде арнайы гриль пайда болғанша, мен кастрөлдің диаметрі + 1,5 см болатын дөңгелек дәке бөлігін алдым. Шетіне жиектеп, серпімді жолақ салдым. Қажет болған кезде мен оны жай ғана кастрюльге қойдым, ал пісірудің соңында мен оны создым. Бұл ыңғайлы, өйткені "Құйрықтар" ілінбейді, дәкенің "Күйіп қалу" қаупі аз