Австриялық стильдегі қара өрік қосылған картоп крекеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер ұнтақталған картоп - 750 гр. май немесе маргарин - 150 гр. ұн - 200 гр. жұмыртқа - 2 дана. алхоры - 1 кг. туралған жаңғақтар - 50 гр. крекер - 25 гр. қант - 125 гр. тұз. ұнтақталған даршын. ұнтақталған қалампыр. тазартылған қант.
Сипаттамасы Картопты аршып, төрт бөлікке бөліп, тұзды суға пісіріңіз. Суды төгіп тастаңыз, картопты құрғатыңыз және езіңіз. Салқындатылған картоп массасын 50 гр араластырыңыз. кілегей майы, ұн, жұмыртқа және тұз. Өріктерді жуыңыз, ұзынынан кесіңіз, тұқымдарды алып тастаңыз, әрқайсысына тазартылған қанттың бір бөлігін салып, қалампыр мен даршын себіңіз. Картоптан жасалған қамырды бөлке түрінде жасаңыз, одан қалыңдығы 2,5 см кесектерді кесіңіз де, өрікті қамырмен мүлдем жабылғанша кадий бөлігіне басыңыз. Қалыптасқан дөңгелек крокеттерді аздап қайнаған кезде көп мөлшерде тұздалған суда 5 минут қайнатыңыз. Крокеттерді саңылаулы қасықпен алыңыз және құрғатыңыз. Жаңғақтар мен нан үгіндісін ыстық майға қызарғанша қызарғанша қуырыңыз да, оларға крокеттерді ораңыз. Қызмет көрсету кезінде қант себіңіз.