Қуырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Салмағы шамамен 1 кг тауық еті 400 г пияз 50 г мейіз 50 г жаңғақ дәндері 50 г жаңа саңырауқұлақтар 15 г сары май жаңа піскен шөптер тұз ұнтақталған қара бұрыш. Тұздық үшін: 25 г жоғары сортты ұн 400 г қаймақ 25 г сары май.
Сипаттамасы Ұшаны шайыңыз, құрғатыңыз, 8 бөлікке бөліңіз, тұз, бұрыш, жартылай дайын болғанға дейін қуырыңыз. Пиязды жарты сақинаға турап, қызарғанша қуырыңыз. Саңырауқұлақтарды жолақтарға кесіңіз және қуырыңыз. Жаңғақтарды қуырыңыз, олардан теріні алып тастаңыз және ұсақтаңыз. Мейізді шайыңыз және құрғатыңыз. Қаймақ тұздығын дайындаңыз: сары майды кастрюльге ерітіп, қыздырыңыз, еленген ұнды қосып, "Қуырылған жаңғақ" иісі шыққанша араластыра отырып жіберіңіз. Ұнтақталған ұнды біртіндеп, үздіксіз араластыра отырып, ыстық қаймақпен сұйылтыңыз. Тауықты кәстрөлдерге салыңыз (бір порцияға 2 дана), мейіз, саңырауқұлақ, пияз және жаңғақ бар. Барлығын қаймақ тұздығымен жабыңыз. Тұмшапешке салыңыз да, 180 градус температурада 20-25 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде туралған шөптерге себіңіз.