Айнгемахц (Тағамдар: Еврей)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Шалғам - 1 кг, қант, бал, су - әрқайсысы 2 кесе, жаңғақ - 200 г, дәміне қарай зімбір (0,5-1 шай қасық).
Сипаттамасы Айнгемахц - балға қайнатылған шалғам - бұл ерекше, жағымды тағам. Шалғам (қара), қабығын алып тастағаннан кейін, жақсылап шайыңыз, ірі үккіште сүртіңіз. Дайын болғанға дейін дерлік аз мөлшерде суда қайнатыңыз. Содан кейін салқын сумен шайыңыз, дуршлагпен құрғатыңыз. Судың, қанттың және балдың (жасанды) ерітіндісін дайындаңыз, қайнатыңыз және оған пісірілген шалғамды батырыңыз. 5-10 минуттан кейін шалғамға апельсин қабығын қосыңыз (апельсинді ірі үккіште үккіштен өткізіңіз, егер қабығы құрғақ болса, онда 5 минут пісіріп, содан кейін кептіргеннен кейін ет тартқыштан өткізіңіз). Шалғамды жабық қақпақ астындағы барлық сұйықтықты сіңіргенше пісіріңіз. Енді шалғамға туралған жаңғақ пен зімбірді қосып, қақпағын ашып, қасықпен үздіксіз араластыра отырып, шалғам ашық қоңыр түске айналғанша пісіру керек.