Асқабақ қосылған тары ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тарыны шайыңыз, асқабақты ірі үккіште үккіштен өткізіңіз, керамикалық (немесе кез келген отқа төзімді) немесе эмальданған ыдысқа салыңыз. Сүтті аздап қыздырыңыз, ондағы балды ерітіңіз, тұз қосып, тары мен асқабақтың үстіне сүт тек қоспаны жауып тұратындай етіп құйыңыз. Микротолқынды пешке 30-40% қуатпен немесе пешке ең төменгі температурада 50 минуттан бір сағатқа дейін қойыңыз (жабық қақпақ астында). Тары сүтті сіңіретіндіктен, оны ботқа дайын болғанға дейін құю керек. Тары 1 стакан асқабақ (аршылған) 300 г. сүт 3 стакан бал 1 ас қасық. л тұз 1/4 шай қасық.