Сүтті сорпалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сүтті сорпаларды қаймағы алынбаған немесе сумен сұйылтылған сүтте, сондай-ақ қоюландырылған (қантсыз) немесе құрғақ сүтте дайындайды. Құрғақ сүтті ыстық суда (60- 70 С) ерітеді, 100 г ұнтақ үшін 0,3 литр су алынады. Кесектердің пайда болуын болдырмау үшін ұнтақты аздап суда сұйылтады және жақсылап араластырады, содан кейін судың қалған бөлігін қосып, араластыра отырып қайнатады. Сүтті сорпалардың құрамына күріш, тары, жарма немесе інжу арпа, үй кеспесі, макарон өнімдері, кар-тофель және көкөністер кіреді. Тұтас дәндерден жасалған макарон өнімдері мен жарма (күріш, тары және т.б.) сүтте нашар қайнатылады, сондықтан оларды алдын ала 3-5 минут суда қайнатады. Сорпаларды дайындаған кезде сүттің күйіп қалмауын мұқият қадағалау керек. Ол үшін түбі қалың ыдыстарды қолданып, сүтті құймас бұрын оны сумен шайып, сорпа қайнағанша мезгіл-мезгіл араластырып отыру керек.