Пісірілген картоппен толтырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1,8 кг үйрек, 800 г картоп, 70 г пияз, 100 г саңырауқұлақ, 50 г шошқа еті, 3 дана. тоқаш, 3 жұмыртқа, 15 г сары май, ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Майдалап туралған пиязды және саңырауқұлақтарды майға қуырып, туралған ақжелкенді салып, тұз бен бұрыш сеуіп, қуырады. Ылғалдандырылған, сығылған және езілген орамдармен, тартылған шошқа етімен және тұтас пісірілген жұмыртқалармен араластырыңыз. Үйректі ішінен аздап тұздайды, сосын салмамен толтырады. Құрсақ қуысында тесік тігіледі, үйрек пісірме табаққа қойылады, аздап су құйылады. Пеште орташа температурада пісіріңіз, алынған шырынмен құйыңыз. 30 минуттан кейін. артық майды ағызып, үйректің жанына бірдей тазартылған картопты салыңыз. Үйрек пен картоп дайын болғанға дейін қайтадан пешке салыңыз (ол жұмсарып, қытырлақ қабықпен жабылуы керек).