Үйректің өңделген ұшасынан теріні алып тастаңыз. Бұл осылай жасалады:
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сүйектер тек қанаттарында және аяқтарының ұштарында қалады. Үйрек етін сүйектен босатыңыз. Тартылған ет үйрек етінен, шошқа етінен (300-400 г), бекон майының бір бөлігінен (100 г), сүтке малынған бір тілім наннан дайындалады. Мұның бәрін ет тартқыштан өткізіңіз. Дайын тартылған етке 3 жұмыртқадан жасыл бұршақ (100 г) мен шайқалған белки енгізіңіз. Үйректің терісін дайын тартылған етпен толтырыңыз, тіліктерді тігіңіз.
Сипаттамасы артқы жағындағы теріні кесіңіз және оны қолғап сияқты абайлап алыңыз. Толтырылған үйректі дәкеге орап, аздап суға қайнату керек. (ол үйректі сәл ғана жабуы керек. Қақпақ жабық! Шамамен 40 минут пісіріңіз. Суды тұздауды ұмытпаңыз!) Дайын үйректі табаққа арқасын төмен қаратып салыңыз. Енді қиялыңызға ерік беріңіз, үйректі безендіріңіз! Кондитерлік қапшықтан (немесе бұрышы кесілген полиэтилен пакеттен) үйрекке сары майдың жұқа тамшысын жіберіңіз, оған қызылша шырыны қосылады. Үлгінің үлгісі сізге байланысты. Дайын үйректі көкөністермен, жемістермен, мүкжидекпен, лингонникпен, қайнатылған жұмыртқамен, маринадталған қиярмен безендіруге болады.