Лингонберриден жасалған тұздық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Лингонникке алмұрт немесе алма (жидектердің килограммына 500 г) қосқан жақсы. Оларды 4 бөлікке кесіңіз. Алмұрттарды 4-5 минут, алмаларды 1-3 минут қайнатыңыз (оларды қайнатуға жол бермеңіз), оларды суық суға салқындатыңыз. Мүкжидекпен араластырыңыз және банкаларға салыңыз.
Сипаттамасы Сиропты дайындаңыз: 3 кесе су, 10 ас қасық түйіршіктелген қант, тұз, даршын, қалампыр, хош иісті бұрыш және ас қасық сірке суы. Толтырғышты бөлме температурасына дейін суытып, банкаларға лингонберри құйыңыз. Литрлік банкаларды 15 минут, екі литрлік банкаларды 20-25 минут пастерлеңіз. ал үш литрлік - 30 минут. Банкаларды қақпақтармен орап, төңкеріп, салқындату үшін қойыңыз.