Аздап тұздалған консервіленген қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Үш литрлік банкаға 2 кг қияр салыңыз (оларды алдымен 3-4 сағат жібіту керек), 50 г жасыл (аскөк, эстрагон, насыбайгүл), желкек жапырақтары, 2 түйір сарымсақ, ащы бұрыштың бестен бір бөлігін салыңыз. .
Сипаттамасы Бір литр қайнаған суға екі ас қасық тұзды ерітіп, суытыңыз. Суық ерітіндіні қияр құмырасына құйып, дәкемен жауып, бөлме температурасында 2-3 күн ұстаңыз. Содан кейін банкті қақпақпен жауып, қайнаған суы бар ыдыста пастерлеуге қойыңыз. 20-25 минуттан кейін құмыраны жабыңыз және салқындатыңыз.