Маринадталған сарымсақ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Алдымен маринадталған тұздықты дайындаңыз. Эмальданған табаға 200 гр құйыңыз. 9 пайыздық сірке суы, 200 гр. судың. 20 гр қосыңыз. тұз, 50 гр. қант, 4 бұршақ қара бұрыш, 3 лавр жапырағы, 2 шай қасық Хоп-Сунели. Қайнағанға дейін қыздырыңыз, дереу алыңыз және салқындатыңыз.
Сипаттамасы Сарымсақ бастарын жеке қалампырға бөліп, олардан құрғақ қабықты алып тастаңыз. Осылайша дайындалған сарымсақтың бір килограмын дуршлагқа жіберіп, сарымсақты қайнаған тұзды сумен (0,5 литр суға 50 г тұз) күйдіргеннен кейін, дуршлагты салқын суға жарты минут салып, тез суытыңыз. Дайындалған сарымсақты шыны ыдысқа салыңыз да, тұздықпен жабыңыз. Құмыраны қалың қағаз парағымен жауып, шпагатпен байлап, 15-22 градус температурада сақтаңыз.