Қызанақтар өз шырынында
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 3 кг піскен ұсақ жемісті қызанақ, 2 кг ірі піскен қызанақ, 80 г тұз, 50 г қант. Ұсақ жемісті қызанақтарды жуып, үшкір таяқшамен бірнеше жерден шаншып, банкаларға ілгіш бойымен мықтап салыңыз.
Сипаттамасы Ірі қызанақтарды кесіп, эмальданған кастрюльге қақпақ астында, қайнатпай қыздырыңыз. Ыстық массаны сирек кездесетін електен сүртіңіз, ондағы тұз бен қантты ерітіңіз де, қызанақ массасын банкаларға құйыңыз, сонда шырын деңгейі банканың шетінен 2 см төмен болады. 85 ° C температурада пастерлеңіз (литрлік банкалар - 25-30 мин.) немесе қайнаған суға зарарсыздандырыңыз (8-9 мин.). Толтырғышты сусын дайындау үшін қолданыңыз (оны қайнаған сумен сұйылтуға болады), жемістерден салат, тұздық, сорпа дайындаңыз.