Өздігінен стерилизациялау жолымен маринадталған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Мұны үшінші рет жасамас бұрын, қияр құмырасына бірнеше аршылған сарымсақ түйірін және 10 г желкек салыңыз. Бұл жолы судың орнына құмыраны ыстық тұздықпен толтырыңыз, оны бірінші құйғаннан бастап судан дайындаңыз. Тұздықты (90 г тұз, 35 г қант) қайнатыңыз. Екі минут қайнағаннан кейін қайнаған қоспаға 150-200 мл сірке суын қосыңыз. Қайнаған тұздықпен құмыраны құйып алатындай етіп құйыңыз, герметикалық түрде жабыңыз және төңкеріп қойыңыз - бұл күйде банкадағы заттар толығымен суығанша ұстаңыз.
Сипаттамасы Маринадталған қияр үш рет ыстық құю арқылы зарарсыздандырусыз өте тез және оңай дайындалады. Үш литрлік банкалардың түбіне (бұл үшін кішкене банкалар ыңғайсыз) әрқайсысына 10 г аскөк, ақжелкен, балдыркөк, желкек жапырақтары, қарақат және жалбыз салыңыз. Жақсы жуылған қияр - жақсырақ қышқылдар - мүмкіндігінше тығызырақ, тік және көлденең жолдарға салынады. Үстіне жасыл тұқымдары бар аскөк бұтағын салыңыз. Құмыраның ортасына шәйнектен таза қайнаған суды абайлап құйыңыз, сонда ол банканың қабырғалары бойымен ағып кетпейді (олар өздері біркелкі қызады). Құмыраны қайнаған сумен жоғарғы жағына толтырғаннан кейін оны қақпақпен жабыңыз, оны бұрын ыстық суда ұстау керек. Қақпағы бар құмыраны 3-5 минут ұстаңыз. содан кейін суды төгіп тастаңыз да, қайнаған суды қайтадан банкаға құйыңыз.