Аздап тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір банкаға 3 л: 2 кг қияр, аскөк, эстрагон, насыбайгүл, дәмді - 50 г, желкек - 10 г, ащы бұрыш (Тұқымсыз) 1 / бөлік, сарымсақ - 2 түйір, тұз - 60 г. Үш литрлік банкаларға көк, қызыл ащы бұрыш, сарымсақ және жақсы жуылған қияр салынады. Банкаларға салқын тұзды ерітінді құйыңыз (1 литр суға - 60 г тұз және қайнатыңыз) және құмыраны дәкемен жабыңыз. Бөлме температурасында 2 - 3 күн ұстағаннан кейін, сүт-қышқылды ашытудың барлық белгілері пайда болған кезде дәкені алып тастайды, құмыраны қақпақпен жауып, баяу отта 20 - 25 минут қыздыруға қояды. Осыдан кейін банка қақпақпен жабылады және салқындатылады.