Буға пісірілген қаражидек шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг қаражидек үшін 300 г қант Жақсы піскен бақша немесе жабайы қаражидек ағынды сумен шайылған елекке бөліктерге салынады. The биік, үлкен (Зарарсыздандыру жақсы) резервуарға ағаш төсеніш төселіп, 8 - 10 см биіктікке дейін су құйылады. Кірістірмеге эмальданған немесе тот баспайтын материалдан жасалған басқа ыдыс қойылады, оған шырын ағып кетеді. Үлкен резервуарға 2 тор қойылады, осылайша қалыңырақ болуы керек астыңғы тор көбірек бүгіледі. Кенептер резервуардың контуры бойымен арқанмен нығайтылады, осылайша олар ауыр жидектерді жақсы ұстайды. Қарақатқа қант себіліп, үстіңгі кенепке құйылады, буланған су тамшыларын ұстап тұру үшін бүкіл беті фольгамен немесе пергаментпен жабылады. Резервуар тығыз жабылатын қақпақпен жабылады (Термометрге арналған тесік тығындалады), ал кенептердің ұштары күйіп қалмас үшін қақпақтың үстіне байланады. Толтырылған резервуар пештің үстіне қойылады, су қайнатылады және тыныш қайнаған кезде шамамен 1 сағат бойы бумен пісіріледі. Сонымен қатар, жаңа тығын тығындары қайнатылады. Бумен пісірудің соңында фольга алынып тасталады, жидектер салынған кенептер дереу шешіледі және ыстық шырын құйылған кастрюль шығарылады. Шырын қайнатылған бөтелкелерге тез құйылады, олар ыстық судан біртіндеп шығарылады, осылайша шырын мен бөтелкелер арасындағы температура айырмашылығы ең аз болады. Бөтелкелер тығын тығындарымен тез жабылады және тығын мен шырын арасындағы ауаны зарарсыздандыру үшін төңкеріліп (себеттерге немесе жәшіктерге) салынады немесе орнатылады және орамалмен жабылады. Шырын салқындағаннан кейін тығындарды біркелкі кесіп, қыздырылған парафинге сулайды. Бөтелкелерді жатқан қалпында сақтайды. Егер шырын бөтелкеге 85С-тан төмен температурада құйылса, оны зарарсыздандырады.