Табиғи шырындарды консервілеу
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шүберек арқылы сүзгеннен кейін шырын эмальданған ыдыста 80-85С температураға дейін қыздырылады және шыны бөтелкелерге немесе банкаларға құйылады. Тар мойынды шарап пен сыра бөтелкелері де шырын құюға әбден жарайды. Бөтелкелер тамақтың тәжінен 1-1,5 см төмен, жоғарғы жағына дерлік толтырылады. Сондай-ақ, шырынмен және шыны ыдыстармен толтырыңыз. Банкалар шыны немесе қаңылтыр қақпақтармен, ал бөтелкелер тығындармен тығындалады, содан кейін шайырланады, содан кейін пастерлеу үшін 85С температурада суда 15-20 минут ұсталады. Бұрын кастрюльдегі шырын 90-95С дейін қыздырылып, дереу дайындалған ыстық банкаларға немесе бөтелкелерге құйылса, мұндай экспозицияны жасауға болмайды. Бұл жағдайда банкалар зарарсыздандырылған қақпақтармен жабылады, ал бөтелкелер - суға қайнатылған тығындармен, шайырмен құйылады, қақпақтарды қосымша зарарсыздандыру үшін бүйіріне бұрылады және салқындату үшін сол күйінде қалдырылады.