НЕДЕН БАСТАУ КЕРЕК? ӘРИНЕ, ЫДЫСТАН
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жемістер мен көкөністерді үйде консервілеу үшін сыйымдылығы литрден үшке дейінгі шыны ыдыстар ең жақсы контейнерлер болып саналады. Олар бірнеше рет қыздыру мен салқындатуға сәтті төтеп береді. Бұл банкалар тығыздағыш резеңке сақиналары бар қаңылтыр қақпақтармен бітеліп қалады, содан кейін олар арнайы тігіншімен немесе металл қысқышы бар шыны қақпақтармен оралады. Бастапқыда консервілеуге арналған банкалар немесе цилиндрлер тексеріліп, жуылады. Консервілер толығымен бүтін, мойнында жарықтар мен сынықтар болмауы керек. Толтырмас бұрын оларды жақсылап жуады. Маймен ластанған банкаларды алдымен содамен жуу керек, содан кейін жылы немесе ыстық сумен шаю керек. Жемістерді немесе көкөністерді жинамас бұрын, банкаларды ыстық суда 5 - 10 минут қыздырады. Егер бір уақытта бірнеше банка қыздырылса, онда суды ағызып, микроорганизмдердің ауадан енуіне жол бермеу үшін мойындарын төмен қаратып таза сүлгіге қояды. Шырындар мен тұнбалар шыны бөтелкелерге құйылады және жұмсақ ағаш тығындармен тығындалады. Дегенмен, бұл тығыздау үшін жеткіліксіз. Мойынға дейін тығындалған тығын жоғарыдан шайырмен құйылады (сонымен қатар битум b 5).