Консервіленген қызанақ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Консервілеу үшін сабағы жоқ, терісі жұқа, пісіп жетілмеген ұсақ жемістер қолданылады. Оларды жуады, мөлшеріне қарай таңдайды, таза, алдын ала буға пісірілген шыны ыдыстарға салады. Содан кейін тұздық міндетті түрде эмальданған ыдыста дайындалады. 4,5 - 5л құйыңыз. су (3 үш литрлік банка консервілері үшін) және 5-6 ас қасық қосыңыз. ас қасық ас тұзы, бір стақан түйіршіктелген қант, 15 дана. лавр жапырағы, 30 бұршақ қара ащы бұрыш, 20 қарақат жапырағы және 20 шие жапырағы. Содан кейін 7 минут қайнатылады. 3/4 кесе 9% сірке суын және қалампырға бөлінген сарымсақ басын қосыңыз. Құмыраға салынған қызанақ қайнаған тұздықпен құйылады. 2-3 минуттан кейін тұздық банкалардан кастрюльге құйылады. Қайнатыңыз және қайтадан қызанақ банкаларына құйыңыз. Сондықтан 2 рет қайталаңыз. Қайнаған тұздыққа құйылған қызанақ салынған банкалар оралып, қақпақпен жабылады және толық суығанша осылай қалдырылады.