Табиғи қызыл қызанақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздық үшін: 1 литр су үшін - 35 г ас тұзы, Қызыл қызанақты сірке суынсыз консервілеуге болады, өйткені олардың құрамында қышқыл жеткілікті. Жемістер жақсы біркелкі түспен, тығыз және біркелкі мөлшерде таңдалады, банкаларға салынып, қайнаған тұзды ерітіндімен құйылады. Бір литрлік банка шамамен жүреді: таңдалған қызыл қызанақ - 550 - 600 г, тұз - 15 г. Қызанақ салынған банкалар қайнаған суға зарарсыздандырылады: литр - 10 - 15 минут, үш литр - 20 - 25 минут, оралып, салқындатылады.